Sidor

fredag 10 februari 2012

Viltgryta med enbär

Enkelt och snabbt, gott och barnvänligt! Svärmors goda recept, lite omvandlat med mera rotsaker i, som är en variant på köttfärssåsen med lite nya smaker som oftast går hem hos de små. Vi serverade med ris, men pasta, matvete eller pressad potatis passar lika bra. Gott till är lite lingon eller gelé om man har.

Recept  ca 6 port
150 g rotselleri
150 g kålrot eller morot
400 g viltfärs
1 stor lök
2 msk smör
2 msk viltfond
1 msk tomatpuré
1 paket krossade tomater
15 krossade enbär
1- 2 tsk timjan
2 dl grädde
salt och peppar

Riv rotsakerna grovt, hacka löken och fräs i lite smör i en gryta. Fräs med köttfärsen, tillsätt tomatpuré, fond och krossade tomater, låt puttra på i 5-10 min. Krydda med mortlade enbär och timjan, töm i grädden smaka av med salt och peppar, klart!!!