Sidor

söndag 29 januari 2012

Köttfärspaj med kantareller

Rester av köttfärssås är tacksamt att laga ny mat på. Pastagratäng, varma smörgåsar, soppa eller pizza är några exempel på vad man kan göra. Vi gör en köttfärspaj i dag.

Recept

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten

Arbeta ihop degen med en kniv i matberedaren. Tryck ut i pajformen, pricka med en gaffel och förgrädda i 175 grader ca 10 min.

2-3 dl färdig köttfärssås
1 purjolök
1 gul lök
1 dl förvällda kantareller
1 msk smör
salt och peppar

Fräs purjolök och gul lök som du skurit i bitar tillsammans med svampen. Salta och peppra lite, blanda sedan i köttfärsen så att den blir varm. Slå fyllningen över det förgräddade pajskalet.

2 dl  riven stark ost
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 krm peppar

Vispa samman allt till äggstanningen och fördela överst på pajen. Ställ in i ugnen ca 40 min i 175 grader.Servera med en sallad.