Rester av köttfärssås är tacksamt att laga ny mat på. Pastagratäng, varma smörgåsar, soppa eller pizza är några exempel på vad man kan göra. Vi gör en köttfärspaj i dag.
Recept
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
Arbeta ihop degen med en kniv i matberedaren. Tryck ut i pajformen, pricka med en gaffel och förgrädda i 175 grader ca 10 min.
2-3 dl färdig köttfärssås
1 purjolök
1 gul lök
1 dl förvällda kantareller
1 msk smör
salt och peppar
Fräs purjolök och gul lök som du skurit i bitar tillsammans med svampen. Salta och peppra lite, blanda sedan i köttfärsen så att den blir varm. Slå fyllningen över det förgräddade pajskalet.
2 dl riven stark ost
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 krm peppar
Vispa samman allt till äggstanningen och fördela överst på pajen. Ställ in i ugnen ca 40 min i 175 grader.Servera med en sallad.