Sidor

torsdag 26 januari 2012

Jordärtskocksoppa

Soppa är underskattad mat. Det är gott, mättande och dessutom har man liksom rätt till ett gott nybakt bröd eller ännu bättre; en efterrätt till detta goda också!
Igår gjorde jag en favorit hos hela familjen; Jordärskocksoppa!


Recept
300 g Jordärtskockor (en påse eko-jordärtskockor)
4 potatisar
8 dl vatten
2 msk konc. kycklingbuljong
1 dl grädde
lite citronjuice
salt, peppar

Skala skockor och potatisar, dela i mindre bitar, kasta ner i en kastrull med vatten och buljong. Koka tills de är genomkokta, mixa med mixerstav tills du har en len soppa, töm i grädden och koka upp. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
Ringla lite olivolja över de uppslevade skålarna och lite grönt, om du har. Jag hade lite timjan i en kruka hemma!

Vi åt lite ostkaka och bär efter den här! Gott!!!